Новини
Кримінал

Розробнику пропагандистських вебресурсів з Хмельницького оголосили про підозру

Повідомлено про підозру розробнику пропагандистських вебресурсів, якого співробітники СБУ та кіберполіцейські викрили у квітні цього року.

За даними досудового розслідування, житель Хмельницького створив вебсайти, на яких розміщував публікації на підтримку росії, окупаційних адміністрацій, збройних формувань, а також виправдовування так званої «спеціальної військової операції».

Правоохоронці вилучили серверне обладнання на якому міститься близько 100 терабайт пропагандиської інформації Загальний об’єм пропагандистського контенту становив понад 100 терабайтів – фото- та відеоматеріали щодо комуністичного та націонал-соціалістичного тоталітарних режимів, фото на підтримку дій незаконних збройних формувань та держави-агресора, просування ідей створення так званої «новоросії» і федералізації та популяризація «руського міра» тощо.

Аудиторія читачів проросійських ресурсів, складала понад 350 тисяч користувачів щорічно. Пропагандистські вебсайти правоохоронці заблокували, повідомили у пресслужбі управління СБУ у Хмельницькій області.

Фігуранту повідомлено про підозру за ч.2 ст. 436-1 (Виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) Кримінального кодексу України. Заходи з викриття проводились УСБУ у Хмельницькій області спільно з кіберполіцейськими та слідчими Хмельницького районного управління поліції за процесуального керівництво окружної прокуратура міста Хмельницького.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook