Новини
Суспільство

У центр Хмельницького привезли знищену техніку російських окупантів (ФОТО, ВІДЕО)

У центрі Хмельницького кілька днів стоятимуть танк, бронетранспортер та бойова машина піхоти. Виставку розбитої ворожої техніки приурочили до Дня Державного прапора та Дня незалежності, аби привітати таким чином Збройні сили України. Подібна інсталяція, проте набагато масштабніша, є також у центрі столиці, на Хрещатику.

Центр Хмельницького, вулиця Проскурівська, де зазвичай відбуваються розважальні заходи, сьогодні, напередодні Дня незалежності України, має зовсім інший вигляд. Тут розташована понівечена та подекуди вкрита іржею ворожа техніка, яка вже не зможе завдавати шкоди українцям.

У соцмережах хмельничани вже назвали це “парадом військової техніки” та почали викладати фото та відео.

Тут є бойова машина піхоти, яку на Харківщині знищили наші військові. Тут є танк Т-64, покращеної модифікації, який, разом з тим, дуже гарно горить від наших українських захисників. І командний БТР-80, який вороги намагалися сховати, проте наші військові його знайшли та знищили, – розповів депутат Хмельницької міської ради та представник благодійного фонду Віталій Підгайчук.

Техніка, яку привезли у Хмельницький, була знищена у боях військовими з Хмельниччини. Організували її доставку у місто міська рада, БФ “Волонтери Поділля” та ЗСУ. Стоятиме техніка у центрі міста кілька днів, повідомляє vsim.ua.

Поруч також розмістили інформаційні стенди, на яких розповідається про активний спротив українських військових російським окупантам та про знищену ворожу техніку.

Хмельничани загалом по-різному ставляться до ворожої техніки в центрі міста. Хтось вважає, що від техніки “віє смертю, і не варто це бачити дітям”. Хтось переймається за плитку, яку можуть пошкодити важкі машини і яку потім доведеться ремонтувати. Хтось вважає, що гроші, витрачені на пальне на доставку техніки, краще було витратити для потреб військових. Загалом, майже всі коментарі, які залишили у соцмережах хмельничани з цього приводу – негативні.

Разом з тим, охочих подивитися зблизька, сфотографувати та заселфитися – вистачає.

Нагадаємо, на початку літа подібну міні-виставку намагалися влаштувати у Волочиську. Проте через загальне обурення місцевих мешканців, танк, який встановили в центрі міста, швидко забрали.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook