Новини
Події

Начальник Хмельницької ОВА передав у музей унікальний “бойовий” експонат (ФОТО)

Про намір передати у Хмельницький обласний художній музей розписаний “самчиківкою” тубус від порохового заряду начальник Хмельницької обласної військової адміністрації написав на своїх сторінках у соцмережах. Вчора, у День державного прапора, унікальний експонат Сергій Гамалій урочисто передав музею під час відкриття виставки робіт митців Донеччини.

Тубус від порохового заряду польової гаубиці М777, яка нищить ворогів незалежності, прикрасили майстри самчиківським розписом майстри Віктор Раковський та Сергій Касьянов, створивши таким чином бойовий мистецький витвір, який посяде почесне місце в експозиції музею.

Вчора, під час відкриття виставки творів митців Донеччини «Схід. Рівень Свободи», яка відкрилася у Хмельницькому обласному художньому музею, Сергій Гамалій передав обіцяний експонат у фонди музею.

Українці – це незламний та непереможний народ. Багато століть у нас намагалися забрати не тільки нашу землю та свободу, а й взагалі зробити так, щоб весь світ забув про існування українців, але, як показує історія, це неможливо. Хочу висловити слова глибокої шани та подяки нашим захисникам, які сьогодні стримують російську навалу, адже завдяки їм ми сьогодні можемо жити, працювати і, звичайно, очікувати на нашу спільну перемогу, – сказав очільник області, звертаючись до присутніх на заході.

Масштабна групова виставка відбувається у Хмельницькому вперше за часів незалежності України. Тут представлено 52 твори 14 митців.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook