Новини
Суспільство

Рюкзаки психосоціальної підтримки отримали у Хмельницькому діти з Маріуполя

Рюкзаки, наповнені іграшками, розвиваючими іграми та іншими цікавими речами, отримали діти-переселенці з Маріуполя, які вимушено мешкають у Хмельницькому. Роздавали їх малечі волонтери Хмельницької обласної організації Товариства Червоного Хреста України, які ось уже понад чотири місяці допомагають внутрішньо переміщеним особам, і малим, і дорослим, адаптуватися в нових умовах життя.

Захід для дітей, під час якого вручали рюкзаки психосоціальної підтримки, провели у приміщенні школи мистецтв. Всього роздали сотню рюкзаків, в яких є чимало цікавого та корисного для дітей.

Завдяки набору м’яких та антистресових іграшок, розвиваючих ігор та інших предметів, що містяться у рюкзаку, діти зможуть гратися та проводити час і з друзями, і зі своєю сім’єю, – розповідають у Хмельницькій обласній організації Товариства Червоного Хреста України.

Та додають: психосоціальна підтримка від спілкування з друзями, ігрової  активності, позитивних емоцій дуже важлива – вона допомагає впоратися з пережитим.

Такі рюкзаки раніше вже отримували діти у Кам’янці-Подільському. За словами волонтерів, не лише малеча щаслива від таких подарунків – дехто з їхніх батьків теж тішиться ними, як діти. 

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook