Новини
Суспільство

Кінологиня з Маріуполя, яка працює у Хмельницькому, мріє повернути своїх собак

Поліцейська з дипломом магістра психології за 8 років двічі втрачала роботу та житло, але не віру у свої сили та перемогу України. Зараз кінологиня знов займається улюбленою справою, але не полишає планів зустрітися зі своїми першими чотирилапими помічниками.

Останні кілька місяців Юлія Текучева працює у Хмельницькому кінологічному центрі. Сюди вона потрапила, тікаючи вдруге від війни на Донеччині. Спочатку – із рідної Макіївки, яку у 2014 році окупували російські найманці, а її будинок потрапив під обстріл і згорів. Далі був Маріуполь, нове придбане житло, цікава робота у кінологічному центрі. Як раптом знов війна – і поліцейська знов змушена починати нове життя на новому місці.

Десь з 26 лютого Маріуполь вже було взято у кільце. У місті постійно вибухали снаряди, російські війська його щодня обстрілювали. Наш підрозділ перебував на місці, ми виїжджали на документування злочинів. Також надавали населенню гуманітарну допомогу, привозили людям питну воду та продукти, допомагали з евакуацію, – згадує молодша інспекторка.

У Маріупольському кінологічному центрі дівчина спочатку працювала діловодом. Проте у жовтні минулого року вона вирішила вдягнути погони – за прикладом рідної сестри, яка теж служить у поліції. За капралом поліції закріпили двох службових собак – Майкла, який «спеціалізувався» на пошуку наркотиків та їх аналогів, та Блонді – для пошуку зброї та набоїв.

Зараз Юля у відносно безпечному місті. Разом із кількома колегами вона переїхала до Хмельницького. Поліцейська займається улюбленою справою, але все одно мріє про повернення в український Маріуполь.

Зараз я заступаю на добові чергування, виїжджаю на виклики та місця подій. У центрі допомагаю з тренуванням службових собак, тобто займаюсь тим, що й вдома. Але все одно мрію, що колись поверну своїх собак, – додала поліцейська.

За інформацією пресслужби МВС України

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook