Новини
Суспільство

У Хмельницькому обласному архіві планують оцифрувати понад 70 тисяч документів

Допомагатиме Державному архіву Хмельницької області в оцифруванні документів корпорація FamilySearch Internetional. Договір про співпрацю було підписано в листопаді минулого року. У липні поточного року відбулася зустріч керівництва Держархіву з делегацією від корпорації.

Як повідомили у Хмельницькій ОДА, наразі у Державному архіві Хмельниччини готують приміщення та встановлюють технічне обладнання, на якому, власне, відбуватиметься процес оцифрування документів. Операторів, які цим займатимуться, відбирали за результатами співбесіди. Поки для них готують робочі місця, працівники архіву проходять навчання.

За п’ять років, поки триватиме програма співпраці, в обласному архіві планують оцифрувати 74 тисячі документів. В першу чергу йдеться про створення цифрових копій фільтраційних та архівно-слідчих справ. Також переводитимуть в електронний формат метричні книги релігійних установ, книги реєстрації актів цивільного стану відділів ДРАЦС, документи приватних нотаріусів та судові записи, фондів органів влади та місцевого самоврядування, духовних та навчальних закладів тощо.

Нагадаємо, в архіві СБУ мешканці Хмельниччини можуть знайти справи репресованих родичів


Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook