Новини
Інфраструктура

У деяких громадах Хмельниччини не вистачає шкільних автобусів

З початком нового року до решти проблем у громадах Хмельницької області додалася проблема з транспортом. В деяких з них шкільних автобусів не вистачає. Частину з них передали на потреби ЗСУ та для евакуації людей. Тепер, аби забезпечити підвезення учнів до шкіл, потрібно укладати угоди з перевізниками. А ще – чекати «розблокування» грошей з державної субвенції.

Частина транспорту, який передавали для евакуації людей, наразі повернулася в область. Однак є громади, де ситуація протилежна.

Автобуси повернулися, вони стають на маршрути. Там, де це неможливо, територіальні громади укладають угоди з місцевими перевізниками і таким чином забезпечують доставку дітей до шкіл. Зокрема, такий досвід є в Нетішинської громади, – прокоментувала директорка Департаменту освіти, науки, молоді та спорту Хмельницької ОВА Дарія Басюк.

Виправити ситуацію залученням додаткового транспорту для шкіл в окремі громади поки що фактично неможливо. Гроші з державної субвенції, які були передбачені на придбання шкільних автобусі, наразі зарезервовані в обласному бюджеті. Проте їх не пропускають по 590-й постанові, над цим працює Міністерство освіти та Міністерство фінансів, пояснила очільниця департаменту.

Тож поки в установі покладають надії на розблокування рахунків, яке дасть можливість розв’язати проблему із нестачею шкільних автобусів.

Відео: Перший Подільський

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook