Новини
Дозвілля

Громадська організація з Маріуполя спланувала “активну” осінь для хмельничан та ВПО

На рахунку Маріупольської громадської організації “Заходи” вже є один масштабний захід, який активісти провели у Хмельницькому. На початку липня з їх ініціативи у парку Молодіжному відсвяткували 90-річчя Донеччини – з борщем та розвагами. На осінь в активістів – не менш масштабні плани, на які вони запрошують хмельничан – і тих, хто живе у місті давно, і тих, хто вимушено оселився тут через російську агресію в Україні.

Як повідомили у пресслужбі ГО “Заходи”, у планах організації – серія заходів, спрямованих на підтримку молоді ВПО, знайомство та налагодження дружніх стосунків з молоддю Хмельницької громади.

Команда громадської організації повністю складається з переселенців, котрі як ніхто інший розуміють, як важко буває адаптуватись в новому місті та завести нових друзів і як це важливо для підтримки психоемоційного стану, особливо під час війни, – йдеться у повідомленні.

Програма заходів включатиме:

  • Тренінги з психоемоційної підтримки та інструментів для особистого розвитку
  • Спортивні змагання серед молоді ВПО та місцевої громади
  • Воркшопи зі створення еко-торбинок з власним дизайном
  • Лекції про мистецтво і сучасну культуру
  • Проведення круглого столу з відділами молоді ВПО та приймаючої громади для налагодження співпраці та координації

Місцем проведення стануть Коворкінг “Все буде добре. Хмельницький”, створений ГО “Заходи” для ком’юніті переселенців, за адресою: вулиця Кам’янецька, 112/2 (другий поверх їдальні ХНУ) і Табір в с. Мартинківці, який зараз відновлюється для реабілітації родин з дітьми, що були змушені переїхати до Хмельницького через війну.

Слідкувати за анонсами майбутніх подій можна на сторінках організації в соціальних мережах:

Ініціатива підтримується в рамках проєкту ПРООН “Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні”, що реалізовується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook