Новини
Кримінал

У центрі Хмельницького пограбували дівчину та важко травмували чоловіка

Відео конфлікту, під час якого було застосовано холодну зброю, та його наслідків поширили у соцмережах. Поліція встановила всіх учасників конфлікту та попередила хмельничан про неприпустимість самосуду. За фактом події відкрито два кримінальні провадження. Проте кримінальна відповідальність може загрожувати і тим, хто закликає “розібратися” з нападниками самостійно.

Конфлікт стався днями пізно увечері на майданчику біля “Дитячого світу”. Відео з місця подій виклали у соцмережах.

Як повідомили очевидці, у дівчини вкрали телефон, а коли потерпілі самостійно знайшли грабіжників та спробували поспілкуватися з ними, один з хмельничан отримав ножове поранення.

У правоохоронців встановили всіх учасників події та прокоментували ситуацію, додавши, що потерпілий хмельничанин, крім ножового поранення, отримав ще й важку травму голови. Сталося це після того, які він намагався допомогти дівчині, в якої відібрали телефон.

Нападника, мешканця Хмельницького району, затримали.

Вивчаючи обставини конфлікту, правоохоронці дослідили також коментарі під відео, яке поширили у соцмережах, та знайшли у них заклики до самосуду. Та окремо попередили хмельничан про відповідальність за такі дії, оскільки вони також мають ознаки криміналу.

У повідомленні поліції не уточнюють, що у нападі на чоловіка, який захищав дівчину, хмельничани звинувачують осіб ромської національності, проте стаття Кримінального кодексу, яку цитують, передбачає відповідальність, зокрема, за “порушення рівноправності громадян залежно від їх національної приналежності”. Це може обійтися ініціаторам самосуду у вісім років ув’язнення.

Щодо кримінальних проваджень, які вже розпочато, то вони передбачають відповідальність за хуліганство (карається обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на строк до чотирьох років) та умисне тяжке тілесне ушкодження (карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років).

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook