Новини
Суспільство

Двох “азовців” з Хмельниччини посмертно нагородили орденами “За мужність”

У Хмельницькому нагородили орденом «За мужність» III ступеня (посмертно) двох нацгвардійців, військовослужбовців Окремого загону спеціального призначення «Азов».
Нагороди, які вручили командир однієї з місцевих військових частин Нацгвардії та керівник обласної військової адміністрації, отримували рідні полеглих героїв.

За особисту мужність, самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, Указом Президента номер 202 від 02.04.2022 року сержанта Михайла Василенка нагородили орденом «За мужність» III ступеня. Хмельничанин, командир міномета одного з вогневих розрахунків батальону оперативного призначення «Азов» НГУ загинув наприкінці березня під час виконання бойового завдання. Нагороду отримала дружина Інна.

Указом Президента номер 256 від 17.04.2022 орденом «За мужність» III ступеня нагородили старшого сержанта Олексія Яніна. Воїн героїчно загинув під час оборони Маріуполя. Відзнаку прийняла дружина полеглого Тамара, повідомили у пресслужбі в/ч 3053 НГУ.

Звертаючись до родин військових, начальник Хмельницької ОВА висловив слова співчуття рідним за втрату чоловіків – мужніх захисників нашої батьківщини.

Завдяки нашим Героям Україна бореться за право вільно жити та творити своє майбутнє. Їх подвиги ми ніколи не забудемо, а ворог ніколи не буде прощений та за кожне загублене життя рашистам доведеться відповідати перед усіма, кого торкнулась війна,сказав Сергій Гамалій.

Нагадаємо, понад пів сотні хмельничан стануть «Почесними громадянами» громади посмертно

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook