Новини
Кримінал

На Хмельниччині судитимуть директора ліцею

Під суд піде директор аграрно-промислового ліцею в Хмельницькій області, який шляхом зловживання своїм службовим становищем заподіяв державному бюджету збитків на суму понад 1,2 млн грн.

У листопаді 2020 року між навчальним закладом та сільськогосподарським виробничим кооперативом укладено договір про вирощування соняшника на земельній ділянці, що перебуває у постійному користуванні ліцею. Знаючи про занижену вартість зібраного насіння, посадовець підписав акти визначення належної сторонам кількості та вартості вирощеного на полі соняшника. Своїми діями він спричинив матеріальних збитків державному бюджету на суму понад 1,2 млн грн.

Прокурорами Хмельницької окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно очільника навчального закладу за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України), – повідомили в пресслужбі прокуратури.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від 8500 до 17000 грн.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook