Новини
Суспільство

На Хмельниччині визначили місця для поселення 17 тисяч переселенців

Хмельниччина продовжує тримати гуманітарний фронт та готова прийняти ще понад півтора десятка тисяч евакуйованих українців. Для них в області вже визначили місця для поселення. Загалом на території краю планують додатково поселити близько 50 тисяч українців з “гарячих” регіонів.

Підсумки 29 тижня війни підбив у своєму телеграм-каналі начальник Хмельницької обласної військової адміністрації. Головні напрямки, за якими наразі працює область – це забезпечення гуманітарною допомогою внутрішньо переміщених осіб, які вимушено залишили свої домівки та оселилися на Хмельниччині, та забезпечення місцями для проживання тих, хто має евакуюватися в область з регіонів, де ведуть бої, та тих, де зруйнована росіянами інфраструктура ставить під загрозу виживання у період холодів.

Як повідомив Сергій Гамалій, наразі на Хмельниччині мешкає понад сто тисяч переселенців.

Відповідно до планів Уряду щодо евакуації мешканців найбільш «гарячих» регіонів України, ми готуємося до прийому ще понад 50 тис. переселенців,написав очільник області та додав, що наразі вже визначено додаткові місця для поселення 17 тисяч ВПО.

Про гуманітарний вантаж зі шату-побратима ми уже писали, а загалом за тиждень в область надійшло 173 902,19 кг “гуманітарки”. З них засобів гігієни та продуктів – 58 261 кілограм. Також за тиждень в область доставили 54 автомобілі, самоскид, майже шість десятків медичних ліжок. Допомога надходила з Польщі, Італії, США, Чехії, Румунії, Великої Британії, Австрії.

Також Сергій Гамалій нагадав про допомогу, яку область отримує в рамках угоди, укладеної з Всесвітньою продовольчою програмою ООН. 810 тонн борошна та 270 тонн гороху в область уже доставлено. З графіком їх видачі у Хмельницькому можна ознайомитися у нашій новині за посиланням.

Поточні питання, які стосуються життєдіяльності області та вирішувалися протягом тижня, начальник ОВА також не оминув увагою. Зокрема, у Кам’янці-Подільському було відремонтовано апаратура системи оповіщення, у колл-центрі 565 внутрішньо переміщених осіб отримали інформацію щодо отримання соціальних виплат та гуманітарної допомоги.

Крім того, благодійники передали ще один автомобіль на потреби ЗСУ.

299 одиниць транспорту перевірили під час виконання перевезень пасажирів та вантажів.

Нагадав Сергій Гамалій і про релоковані на Хмельниччину підприємства з територій, де ведуться бойові дії. Таких в область переїхало пів сотні.

Дозвіл на очну форму навчання отримали 67,4% закладів загальної середньої освіти. Понад 3 тисячі дітей, які переїхали з територій де йде війна, вступили до наших закладів,повідомив начальник Хмельницької ОВА.

Продовжує тримати Хмельниччина також аграрний фронт. Наразі в області повністю завершено збирання ранніх зернових та зернобобових культур.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook