Новини
Кримінал

На Хмельниччині засудили неповнолітнього, який побив пенсіонера

Замість припинити бешкетувати на території закинутої будівлі, яку охороняв потерпілий, 17-річний юнак серйозно травмував його цеглиною. Чоловікові довелося довго лікувати отриману серйозну травму голови, витрати на лікування йому компенсувала матір хулігана. Щодо самого юнака, то покарання за його вчинок вже визначив суд, призначивши йому 5 років ув’язнення з одночасним пом’якшенням вироку.

Як повідомили у поліції Хмельниччини, події відбувалися у квітні в Полонному на території покинутої школи. Намагаючись вгамувати компанію неповнолітніх, які розважалися у колишній школі, 62-річний потерпілий зробив їм зауваження. Цим намагався врятувати їх від біди, оскільки будівля перебуває в аварійному стані. Замість вибачень за бешкети та подяки – отримав цеглиною в голову від одного з хуліганів.

За життя чоловіка лікарям довелося довго боротися, а матері хулігана – оплатити його лікування. Полонський районний суд засудив хулігана на 5 років позбавлення волі, та одразу звільнив від покарання, призначивши дворічний іспитовий термін.

Крім компенсації вартості лікування, родина засудженого мусить компенсувати потерпілому також моральну шкоду та юридичні витрати. Суд оцінив це у 50 тисяч гривень.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook