Новини
Кримінал

За неіснуючий спадок мешканець Шепетівщини перерахував шахраям майже 900 тисяч гривень

Піймавшись на поширену схему шахрайства “спадок від іноземця”, чоловік протягом місяця перераховував невідомим особам кошти. Зрештою залишився і без спадку, і без кількох сотень тисяч гривень. Наразі поліції Шепетівщини розшукує зловмисників.

Подробиці скоєного шахрайства розповіли у Шепетівському районному управлінні поліції. Потерпілого шахраї знайшли через соцмережі та надіслали йому листа від імені нібито закордонного банку. Втішившись “спадку” у 8,5 мільйона доларів від “родича” з Таїланду, чоловік виконував вказівки псевдобанкірів. Вони, своєю чергою, аби приспати його пильність, надсилали йому різноманітні фейкові документи. Натомість просили покрити “юридичні” та інші витрати, щоразу вимагаючи більші суми.

Схаменувся потерпілий лише тоді, коли сума почала наближатися до мільйона. І лише тоді взявся перевіряти інформацію, яка, звісно, виявилася неправдивою. Загалом чоловік перерахував шахраям 880 тисяч гривень.

Тепер шахраїв розшукують, аби притягнути їх до відповідальності за шахрайство в особливо великих розмірах. санкція статті Кримінального кодексу передбачає за такий злочин покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Читайте також: Замість навчання – збитки: хмельничанин піймався на нову шахрайську схему

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook