Новини
Культура

Скульптуру молекули встановили біля музею на Хмельниччині (ВІДЕО)

Відкриття нового пам’ятника у Городку чекали майже рік. Принаймні, говорити про встановлення скульптурної композиції “Молекула” біля міського краєзнавчого музею G-Museum почали у листопаді минулого року. Довгоочікуване відкриття архітектурно-скульптурної композиції VICTORIA нарешті відбулося.

Скульптурна композиція стала повноцінним доповненням музею. Головні сенсові значення фігури – перемога над вірусом, сила і незламність українських лікарів, мікробіологів, фармацевтів, імунологів та вірусологів, які спільно зробили усе можливе і неможливе, аби побороти пандемію і врятувати якомога більше людей.

Це досить символічно, тому що стільки викликів сьогодні в нашій країні. Це і коронавірус, пандемія, і війна. І саме такі символи надихають наших людей на боротьбу, на те, що все буде добре, – коментує голова Городоцької ТГ Неоніла Андрійчук.

Над створенням скульптури працювали близько року. Автори у конструкцію вклали багато важливих елементів. Оглядаючи її, можна побачити весь шлях потрапляння вірусу в організм людини і активну боротьбу проти нього із допомогою різних ліків, антитіл та вакцини.

Сама композиція – це не просто художній витвір, на неї вплинуло ще знання людини про біологію та хімію. Тобто це синтез мистецтва та науки, – розповідає архітектор проєкту Микола Ліфіренко

Привернути увагу глядача за межами музею – ще один вагомий задум авторів.

За задумом авторів, натхненників і тих, хто зробив цю композицію, це реалізація ідеї, щоб розширити простір музею, вийти за стіни, на вулицю. І теж там дати інформацію, щось цікаве, знання стосовно біології, мікробіології, сучасних підходів до іноваційних знань, – пояснює доктор медичних наук, професор Андрій Горбань.

Жителі Городка також відзначають позитивні зміни в інфраструктурі міста завдяки небайдужим благодійникам.

Ще одним музейним експонатом стане будівельна каска. Її підписали всі причетні до створення скульптурної композиції, аби увіковічнити мить перемоги добра над злом.

Відео: Перший Подільський

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook