Новини
Офіційно

Шахраї на Хмельниччині знову просять гроші на ЗСУ від імені влади

Вкотре начальник Хмельницької ОВА звернувся до мешканців області з попередженням про дії шахраїв, які, представляючись представниками влади, надсилають листи з проханнями перерахувати кошти на потреби Збройних сил України. Зокрема, такі листи отримують підприємці Кам’янеччини.

Вже не вперше нечисті на руку особи намагаються скористатися ситуацією, в якій опинилася Україна через повномасштабне вторгнення російських війсь на її територію. Аби наблизити спільну перемогу, в країні працює чимало волонтерських та благодійних рухів. Їх настільки багато, що перевірити всі та зрозуміти, хто насправді допомагає армії, а хто користується моментом та «гріє руки» – досить складно.

У владі систематично проводять роз’яснювальну роботу, особливо коли справа стосується «прохачів», які виступають від імені військових адміністрацій.

У Хмельницькій ОВА вкотре отримали повідомлення від представників бізнесу, установ та організацій про листи з проханнями перевести кошти для ЗСУ. Такі листи супроводжуються розрахунковими рахунками, куди потрібно здійснити перерахунок коштів.

Зокрема, повідомили про отримання таких листів в одній із соцмереж Кам’янця-Подільського:

Кам’янець-Подільські підприємці отримують листи від нібито Кам’янець-Подільської РВА. РВА жодних схожих листів не розсилала.

Як наголосив Сергій Гамалій, такі дії є шахрайством, оскільки військова адміністрація співпрацює лише з благодійними організаціями на підставі підписаних Меморандумів. Також він додав, що правоохоронні органи про дії шахраїв повідомлено. Та закликав інформувати ОВА про повторні випадки вимагання грошей невідомими особами.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook