Новини
Політика

Декомунізація та московська церква: що обговорювали на сесії депутати Хмельницької облради

Попри чималий перелік питань порядку денного 12 сесії обласної ради, депутатам вдалося у стислий проміжок часу проголосувати низку важливих для життєдіяльності області питань. Зокрема, як ми уже повідомляли, рішенням сесії було звільнено шістьох директорів комунальних закладів та передано понад три з половиною тисячі гектарів лісу приватному підприємству у тимчасове володіння. Були серед рішень сесії і політичні.

Дебатним питанням під час сесії стала декомунізація культурних пам’яток. Нині у переліку – 204 об’єкти на Хмельниччині, які були запропоновані Міністерству культури та інформації під виключення з державного реєстру, аби їх демонтувати. Проте справа зависла.

Наша громадськість стурбована такою ситуацією. Ми повторно просили міністерство, аби пришвидшити розгляд цього питання, принаймні, одного питання, попри той великий перелік, який ми надіслали. Ми буквально щодня на зв’язку з міністерством, з людиною, яка працює з цим наказом. Ми знаємо, що наказ на погодженні. І фактично з дня на день ми чекаємо відповіді, – розповіла під час сесії начальниця управління  інформаційної діяльності та комунікації з громадськістю ХОВА Інна Михайлова.

Ще одним, вкрай важливим, було звернення депутатів до президента України, Кабміну та Ради національної безпеки і оборони України щодо заборони діяльності  Української Православної Церкви Московського патріархату. Це пов’язано із підтримкою нею російської агресії.

Також депутати проголосували за призначення премії Верховної Ради України одному з активних діячів області.

Я хочу подякувати за підтримку і зазначити, що у разі проходження, я подав відповідну заяву, ті кошти, які йдуть по премії, близько 50 тисяч, я спрямовую повністю на закупівлю турнікетів для ЗСУ, – зазначив заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів  ради Красилівської міської ради Валерій Лось.

Зважаючи на ефективну роботу постійних комісій і президії та злагодженість депутатського корпусу сесію вдалося завершити менше, ніж за чотири години. За інформацією Хмельницької обласної ради, під час сесії проголосували ще низку важливих питань.

Відео: Перший Подільський

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook