Новини
Події

Рятувальників Хмельниччини відзначили грамотами

Андрій Мотозюк та Олександр Михайлов на двох віддали 35 років відданої роботи у ДСНС України. У цей день, 22 вересня до 85 річниці з дня утворення Хмельницької області, за самовідданість та вірність Присязі їх відзначено грамотами.

Андрій Мотозюк – сержант служби, старший пожежник-рятувальник караулу 19 Державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС України у Хмельницькій області з міста Старокостянтинів. За плечима у нього 15 років роботи у ДСНС України. Саме він у складі команди вогнеборців залучався до ліквідації наслідків після влучання російської ракети по інфраструктурі міста. У цей день його відзначено грамотою Хмельницької обласної ради.

«Лунає сигнал тривоги «прослідувати в укриття» через загрозу авіаудару… Але рятувальників це не стосується, бо ми з командою маємо їхати на виклик – ліквідувати наслідки влучання ракети в інфраструктуру нашого рідного міста, бо роботу потрібно виконувати вже і негайно. Чи було страшно у ці хвилини? Звісно. Адреналін зашкалював. Але це наша робота і я її люблю, бо ж хто як не ми?» – ділиться враженнями від пережитого Андрій Мотозюк.

«Найвища цінність – це врятовані життя», – розповів Олександр Михайлов, рятувальник рятувального відділення групи рятувальних робіт аварійно-рятувальної частини з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій АРЗ СП ГУ ДСНС Хмельниччини.

Рятувальник Михайлов – чи не остання надія постраждалих у ДТП. Саме він у складі команди залучається до роботи з їх ліквідації, і саме від його вміння та оперативності залежить життя сотень. Інколи постраждалі, оговтавшись після аварії, знаходять Олександра, щоб подякувати за врятоване життя. І це найвища цінність для кожного рятувальника.

Олександр у службі цивільного захисту понад 20 років. І сьогодні отримав грамоту за відданість справі від Хмельницької обласної ради.

За інформацією ГУ ДСНС у Хмельницькій області

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook