Новини
Суспільство

Родинам 94 загиблих героїв-хмельничан вручать відзнаки «Почесний громадянин міста»

Напередодні 591-ї річниці дня міста Хмельницького відбулася позачергова сесія міської ради. Загалом у порядку денному було понад чотири десятки питань, проте зібралися міські обранці, в першу чергу, заради одного з них.

Левова частка розглянутих на сесії питань стосувалася забезпечення життєдіяльності міста. Всі інші – господарчого та земельного спрямування. Пріоритетним питанням стало рішення про присвоєння звання «Почесний громадянин Хмельницької міської територіальної громади». Цього року ним удостоїли винятково полеглих героїв російсько-української війни.

Проєкт рішення готувала дружина загиблого героя Віталія Поліщука – депутатка міської ради Анастасія Ярова.

Рішення проголосоване одностайно, як і завше в таких випадках. 94 хмельничан отримали звання «Почесний громадянин міста» та одноразову грошову виплату на загальну суму 15 мільйонів 700 тисяч гривень. Завтра під час відзначення дня міста я буду вручати родинам загиблих саму відзнаку, – повідомив після голосування у сесійній залі Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

Відео: Перший Подільський

Нагадаємо, про те що звання “Почесний громадянин міста Хмельницького” цього року присвоюватимуть полеглим захисникам, у владі повідомляли наприкінці серпня. Тоді йшлося про 64 загиблих. Менше, ніж за місяць їх кількість збільшилася на 30 осіб.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook