Новини
Дозвілля

«Лагідний» чемпіонат з риболовлі відбувся у Хмельницькому

Змагання рибалок проходило під лозунгом «Упіймав – відпусти!». Все, що зловили, учасники чемпіонату після зважування відпускали назад у Південний Буг. Призери отримали у подарунок рибальські снасті.

Всього участь у «Проскурівській риболовлі-2022» взяли 36 учасників. Серед них – чемпіон України і спортивної риболовлі Михайло, який приїхав до Хмельницького з Донеччини.  Востаннє чоловік змагався у 2021 році на кубку України.

За правилами змагань всю рибу після зважування учасники випускали в річку. Її слід було зберегти живою до завершення риболовлі.

Наймолодший учасник змагань – 9-річний хмельничанин Архип після години змагань показав улов – чотири дрібні бички. Хлопчик їх називає «тузиками» та розповідає, що рибалить кожного дня.

Змагалися рибалки в трьох розділах за видом рибальських снастей – спінінг, фідер та поплавок. Голова Клубу рибалок «UA FISHING CLUB» України Ярослав Бойко розповів про вимоги  до учасників:

Якщо це фідерист – це використання не більше двох вудок і двох гачків на вудці. Якщо спінінгіст – це ловля з берега без заходу і ловля тільки на щільні монтажі.

За словами Ярослава Бойка, організовували змагання спільно кілька організацій – державних та громадських, в тому числі Клуб рибалок Донеччини. В його рідному Краматорську було 7 тисяч рибалок. Змагання влаштовували часто, а тепер вирішили відновити практику в Хмельницькому.

Переможцями у трьох розділах програми змагань стали Михайло Подольський з Краматорська та хмельничани Олександр Довгань та Віталій Літвіченко.

Відео: Суспільне Хмельницький

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook