Новини
Суспільство

Хмельницькі поліцейські на Харківщині: “Нам хочеться поділитися з людьми останнім”

Одразу після звільнення від окупантів кількох населених пунктів Харківської області поліцейські з Хмельниччини вирушили туди, щоб допомогти місцевим правоохоронцям у забезпеченні правопорядку та безпеки.

Найперший обов’язок працівників поліції – знову зробити вулиці сіл і міст Харківщини безпечними для громадян. Але, поряд з цим непростим завданням, на їхні плечі лягає чимало й інших соціальних функцій, адже у населених пунктах, де майже повністю знищена інфраструктура, немає світла, води, не працюють магазини, люди у поліцейській формі одні з тих, на чию допомогу місцеві мешканці розраховують у першу чергу.

Працівники поліції охоче діляться з ними продуктами та медикаментами, вивчають нагальні потреби, аби допомогти якомога швидше повернутися до звичного життя.

Жодному з нас шматок їжі у горло не йде, коли бачиш на вулицях наляканих дітей, для яких за час окупації навіть звичайний найдешевший льодяник став недоступною розкішшю, – розповідає керівник зведеного загону поліцейських Хмельниччини Геннадій Сибіга. – Нам хочеться поділитися останнім, усвідомлюючи, що довелося пережити цим людям. Тож намагаємося робити все можливе, аби і діти, і їхні батьки знову почувалися у безпеці та могли радіти життю.

Заступаючи на чергування, усі поліцейські екіпажі, окрім засобів захисту та боєприпасів, обов’язково додатково «озброюються» солодощами і печивом, які привезли з собою з Хмельниччини, і пригощають ними усіх дітей, яких зустрічають на своєму шляху.

Вдячні дитячі посмішки варті тисяч слів, – ділиться емоціями полковник поліції. – І ми зробимо все, щоб їх було якомога більше.

За інформацією поліції Хмельницької області

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook