Новини
Суспільство

Переселенці з Луганщини обговорили нагальні проблеми з начальником Хмельницької ОВА

На новому місці вимушеного проживання українці часто стикаються із проблемами, які не можуть вирішити самотужки. Є такі випадки і на Хмельниччині, що стала другою домівкою для понад 100 тисяч ВПО, які залишилися тут жити. Загалом же від початку повномасштабного вторгнення область дала прихисток понад 366 тисячам внутрішньо переміщених осіб.

Начальник Хмельницької ОВА зустрівся з вимушеними переселенцями, які переїхали з Луганщини. За словами очільника області, усіх, хто був змушений залишити домівки, рятуючись від ворожих обстрілів, він вважає почесними громадянами краю.

Як розповів за результатами спілкування з переселенцями Сергій Гамалій, здебільшого усіх турбують спільні проблеми – працевлаштування на новому місці, забезпечення житлом, соціальний захист та пенсійне забезпечення.

Участь у зустрічі взяли також депутати, представники благодійного фонду “За Луганщину” та товариства “Агробізнес”. Від них переселенці отримали допомогу продуктами, медикаментами, дитячим харчуванням, підгузками тощо.

З понад ста тисяч переселенців, які мешкають на Хмельниччині, понад 8 тисяч зареєстрованих – саме з Луганської області, повідомили у пресслужбі Хмельницької ОВА.

Сергій Гамалій запевнив усіх, хто прийшов на зустріч, що люди не залишаться сам на сам зі своїми проблемами та пообіцяв, що влада області робитиме все можливе, аби люди почувалися у нашому краї як вдома. Для цього в області створено спеціальні хаби, де переміщені особи можуть зареєструватися та подати заявку на отримання необхідної допомоги.

Також начальник ОВА вручив дітям, які прийшли на зустріч з батьками, настільні ігри та іграшки.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook