Новини
Суспільство

Вартість поховання у Хмельницькому від початку війни майже не змінилася

Ціна базового пакета послуг у ритуальних салонах Хмельницького за період повномасштабного вторгнення фактично не змінилася. Лише – окремі складові. У ритуальних салонах, пропонуючи послуги, виходять з тієї суми, яку люди можуть собі дозволити, аби гідно провести в останній путь рідну людину.

Організація поховання – доволі складна і клопітка робота. Нині фірми, які надають ритуальні послуги, ладні допомогти у всіх питаннях, з якими стикаються родичі небіжчиків. У метушні перед похороном варто клієнтам ритуальних бюро зорієнтуватися, скільки коштує поховання. Особливо – якщо смерть раптова.

Кошти в кожного різні. Тому в першу чергу ми звертаємо увагу на те, на що розраховують люди, на які кошти, – пояснює власниця ритуального салону Олена Панасюк.

Перше, з чого починають обирати, – труна. Їхня вартість інколи досягає кількох десятків тисяч.

Далі варто подбати про одяг, надгробний хрест, поховальну атрибутику та вінки. Усі ці елементи входять до мінімального переліку найнеобхіднішого для церемонії прощання. До базової суми вартості поховання варто ще додати витрати на поминальний обід. Вони також коливатимуться в залежності від обраного закладу та меню.

Найдешевше – це 6-7 тисяч гривень. Туди входить домовина, хрест, копка ями і організаційні моменти – катафалк, бригада, – розповідає Олена Панасюк.

Детальніше – у сюжеті каналу Перший Подільський

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook