Новини
Інфраструктура

Власники великогабаритного транспорту у Хмельницькому отримуватимуть більше коштів

У владі Хмельницького всерйоз взялися за “очищення” вулиць від малогабаритних маршруток та збільшення на дорогах транспорту більшої місткості. Зокрема, тим перевізникам, які випускатимуть на маршрути великогабаритний транспорт, обіцяють більшу компенсацію ніж тим, хто буде продовжувати возити пасажирів маршрутками.

Попри повномасштабне вторгнення росіян, у Хмельницькому цього року транспорту інфраструктуру розвивають доволі активно. Як нагадав заступник Хмельницького міського голови Микола Ваврищук, на вулиці міста вже вийшло понад два десятки великих автобусів, а до кінця року планують додати ще 14.

Частина з них будуть приватними, – зазначив посадовець.

Та розповів про одне з рішень сесії Хмельницької міської ради, згідно з яким перевізників додатково мотивуватимуть випускати більше великогабаритного транспорту на маршрути.

Фактично, згідно з законодавством, перевізники отримують компенсацію за пільгові перевезення з бюджету. Відтепер, ті перевізники, які випускають на маршрути великі автобуси, отримуватимуть більше, а маршрутки – суттєво менше,наголосив Микола Ваврищук.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook