Новини
Кримінал

Прихованого агента ФСБ викрили на Хмельниччині

Прибувши в Україну ще напередодні повномасштабного вторгнення, громадянин Росії певний час сидів тишком-нишком, прикриваючись легендою про відвідини родичів. Проте справжнім його завданням було, як встановили слідчі СБУ, було створення мережі агентів для збору розвідувальних даних та проведення диверсій на заході України. Проте реалізувати повною мірою “завдання” кураторів з ФСБ ворожому агенту не вдалося.

Як повідомили в СБУ, в Україну агент прибув за вказівкою колишнього командира російського спецназу, який нині входить в ближнє оточення владців з кремля. Сам шпигун – також колишній спецпризначенець, якого після виходу в відставку перевели в режим “очікування”, а після перекидання в Україну “розконсервували”.

Виконуючи вказівки кураторів, диверсант збирав дані про місця дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ, стан мобілізації та функціонування стратегічно важливих об’єктів критичної інфраструктури на Хмельниччині. Спостереження за “дорученими” об’єктами здійснював самостійно, разом з тим шукав “помічників”, намагаючись налагодити зв’язки з місцевим населенням.

Гроші на проведення диверсійної діяльності росіянин отримував від кураторів, з якими спілкувався через закриті канали зв’язку.

Завдяки своєчасним та професійним діям співробітників Служби безпеки України, місцезнаходження агента-диверсанта вдалося встановити та завадити реалізації його планів.

Наразі росіянину вже повідомлено про підозру у шпигунстві. Санкція статі Кримінального кодексу України за такий злочин передбачає покарання – позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Тривають заходи щодо притягнення до відповідальності всіх причетних до злочину осіб.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook