Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому МАФ, збудований з порушеннями, ледь не демонтували через аварію (ФОТО)

Через аварійну ситуацію, яка сталася на водогоні, хмельницьким комунальникам довелося демонтувати плитку та розрити землю впритул до кіоску. Що з того вийшло та чому не варто нехтувати нормами та будувати споруди там, де заманеться, комунальники пояснили у коментарі.

У соцмережах МКП “Хмельницькводоканал” показав та розказав, як не треба встановлювати МАФи в місті, аби зберегти їх цілими та неушкодженими.

Зараз покажемо як робити НЕ ТРЕБА! НЕ ТРЕБА будувати МАФи прямо на трубі водоканалу. За державними будівельними нормами, відстань від об’єктів мережі водопостачання/водовідведення до будь-яких господарчих об’єктів повинна становити від 5-х метрів для водопровідних труб та від 3-х метрів від каналізаційних,написали у комунальників.

Та показали невеличку “прірву”, над якою опинився кіоск.


Якби аварія була масштабніша, можна лише уявити, що було би з кіоском, пояснюють комунальники. Та нагадують, для чого потрібне дотримання державних будівельних норм.

Уявіть, що могло б бути з кіоском, якби аварія була масштабніша. Дотримання ДБН перш за все потрібна не для галочки, а для вашої ж безпеки і для оперативнішої роботи аварійних бригад. ФОПи, яких не лякає відстань їх кіосків від труб водоканалу беруть на себе зобов’язання в разі виконання аварійних робіт самостійно виконати демонтаж споруди-павільйону упродовж 72-х годин та не пред’являти претензій щодо відшкодування завданих збитків, які можуть виникнути при виконанні аварійних робіт.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook