Новини
Духовність

Ікони зі зруйнованої росіянами церкви передали у хмельницький храм

Злодіяння російських окупантів поширюються на всі сфери життя українців. Напевно, немає в нашій країні нічого, що так або інакше не було зруйноване або пошкоджене рашистами. Релігійні споруди – не виняток. Від початку повномасштабного вторгнення, за різними даними, їх було пошкоджено від понад сотні до майже трьох сотень. Іноді майно храмів вдається врятувати та передати туди, де його зможуть зберегти.

Днями до Свято-Успенського архієрейського храму у Хмельницькому завітали гості. Начальник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій та військові прийшли, аби передати врятовані зі зруйнованого росіянами православного храму ікони.

Фото зі сторінки Єпископа Хмельницького і Кам’янець-Подільського Павла

Як повідомив Єпископ Хмельницький і Кам’янець-Подільський Павло, за даними Держслужби з етнополітики та свободи совісті в Україні від дій росіян з початку повномасштабного вторгнення зруйновано щонайменше 116 храмів, переважна більшість з яких (91) – православні.

У Контент-маркетинговій агенції Top Lead наводять такі цифри: станом на 21 вересня в Україні пошкоджено 270 релігійних споруд та 505 об’єктів культурної спадщини та закладів культури (станом на 28.09.22). Крім того, як зазначено в підготовленій агенцією інфографіці, станом на початок вересня в Україні росіяни пошкодили 826 та зруйнували 127 закладів охорони здоров’я, закладів освіти станом на 28.09.22 було пошкоджено 2260, зруйновано 291.

Читаємо конвенцію про запобігання геноциду: геноцид – це (в тому числі) навмисне створення членам групи життєвих умов, які розраховані на повне або часткове знищення групи. Знищення українських культурних інституцій веде до знищення української свідомості. Знищення критичної інфраструктури веде до фізичного знищення, – прокоментували автори інфографіки.

Джерело: UA War Infographics, автор – TopLead

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook