Новини
Бізнес

Замість весільного – тактичне: виробник взуття у Хмельницькому перепрофілює виробництво

Через війну малий бізнес на деякий час “завмер” та випав з процесу виробництва. Хтось займався волонтерством, хтось пішов захищати країну. Рятувати економіку взялася держава, запустивши через “Дію” проєкт “єРобота”, що включає 6 грантових програм. Одним з перших виграв таку програму хмельничанин, який наразі займається пошиттям тактичного взуття.

Підприємець з Хмельницького Максим Щур, який в довоєнні часи займався пошиттям здебільшого жіночого повсякденного та весільного взуття, вирішив відгукнутися на вимогу сучасного ринку і дещо змінити виробництво. Заручившись підтримкою колективу, взялися вперше спробувати виграти грант на виготовлення тактичного військового взуття.

Як каже Максим, який не лише подав заявку через додаток Дія, а й вже отримав грантові гроші, на все витратив не більше двох годин. Все легко вдалося тому, що працює в цій галузі близько 10 років та добре розуміє специфіку справи. Тим більше, що із чоловічим взуттям теж мали справу.   

До війни у цехах підприємства працювали понад два десятки людей. Зараз робітників суттєво поменшало. Частина виїхали, частина – пішли на фронт. Решта тримає свій, економічний фронт і перелаштовується на вимоги воєнного часу.

Підприємці буквально днями отримали на рахунки 250 тисяч гривень. І вже приступають до закупівлі необхідної лінії та сировини, зважаючи на особливість такого взуття.

Від подачі заявки і до отримання коштів минуло менше двох місяців. Більшість коштів піде на закупівлю обладнання, матеріалів, інструментів. Частково – на оренду. Додатковою умовою гранту є прив’язка до необхідності створення певної кількості робочих місць.

Ми приймаємо на роботу двох працівників. І фактично за три роки ми маємо податками за цих працівників виплатити весь грант, який ми отримали. Це абсолютно нормальна, розумна умова, яку можна виконати, – коментує підприємець.

В українському уряді планують видати 20 тисяч таких грантів на рік. Відповідно, бюджет програми – 5 мільярдів гривень.

Відео: Перший Подільський

Головне фото – ілюстративне

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook