Новини
Бізнес

Перший молокомат встановили у Хмельницькому

У Хмельницькому встановили перший автомат “ЕкоМолоко”. Розташований він у мікрорайоні Гречани, на вулиці Романа Шухевича 5/4, біля магазину “Сонях”. Раніше подібний встановили у Волочиську, а хмельничани про молоко з автомату лише мріяли.

Споживач, який купує продукцію, повинен отримувати бездоганну якість та смак, переконаний керівник компанії-виробника автоматів Олег Лукасік, відтак замість пастеризації використовується новий метод фільтрації молока.

Зйомні 200-літрові картриджі-бідони наповнюють охолодженим молоком і доставляють до автомату.

Молоко сюди доставляється свіже, зберігається при температурі 4 градуси і може так зберігатися близько 72 годин. Бідони змінюються що два дні, – пояснює Олег Лукасік.

Перший автомат розташований у мікрорайоні Гречани, загалом же в місті планують встановити близько десятка таких.

Внутрішнє обладнання автомата – з нержавіючої сталі з якісним порошковим фарбуванням для харчової промисловості. Молоко в автоматах проходить чіткий та постійний контроль на кожному етапі – від стерильного доїння корови до безпосередньої подачі клієнтам. Носик подачі молока для наливу розроблений так, аби не утворювалася піна. Після того, як покупець забирає молоко, закривається лоток і проводиться дезінфекція, йдеться у сюжеті МТРК Місто.

Фермерське молоко з автоматів – доступне. В той час, коли середня вартість літра молока на полицях магазинів становить 40 гривень, в автоматі його можна придбати за 25. Наразі ціна – акційна. Розраховуватися в автоматі можна як паперовою готівкою, так і монетами. Також можна розрахуватися через мобільний банківський додаток. Крім того, можна оформити картку-брелок і купувати молоко не використовуючи готівку, а поповнюючи рахунок. Тобто принципи роботи автомату такий же, як і в тих, в яких хмельничани вже звикли купувати воду.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook