Новини
Суспільство

Понад тисячу продуктових наборів сформували у Хмельницькому з допомоги благодійників

Міський територіальний центр соціального обслуговування отримав допомогу від благодійних фондів Польщі та Литви. Це дозволило працівникам терцентру  сформувати 1200 продуктових наборів. Загалом від початку року безкоштовний пакунок із харчами отримали 15 тисяч мешканців Хмельницької громади. Надають його тим людям, які перебувають у скруті.

До міжнародного дня людей похилого віку ми доставляємо своїм підопічним продуктові набори, тому що це є для них життєво необхідним в зв’язку з тим, що у них маленька пенсія і вони самостійно повністю не можуть себе забезпечити, – розповідає соціальна працівниця Алла Непомнящих.

Нещодавно міський територіальний центр соціального обслуговування отримав благодійну допомогу від благодійних фондів з Польщі та Литви.

Від цих фондів ми в цілому отримали асортименти круп, макарони, борошно, цукор, печиво. Також отримали різні консерви, – розповідає  завідуюча відділенням організації надання  адресної натуральної допомоги Оксана Романовська.

З отриманих продуктів сформували 12 тисяч продуктових наборів. А з початку року їх було видано 15 тисяч. Нині працюють над тим аби закупити та сформувати ще близько 10 тисяч.

І видати також мешканцям, які на сьогоднішній день є малозахищениим, в яких пенсія менша, ніж 4 тисячі гривень, – розповідає директор Хмельницького міського територіального центру соціального обслуговування Дмитро Старцун.

Йдеться, зокрема, про людей з інвалідністю та людей похилого віку. Продуктові набори планують видати до грудня поточного року.

Порядок видачі: одній людині – один продуктовий набір. Отримують його раз в рік. Для цього необхідно звернутися в міський терцентр, написати заяву, показати документ, що посвідчує особу та забрати пакунок.

Відео: МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook