Новини
ДТП

Шляховики Хмельниччини показали наслідки руйнування дорожньої інфраструктури (ФОТО)

Дорожньо-транспортні пригоди та акти вандалізму – головні причини руйнування дорожньої інфраструктури. Якщо вчасно не усунути наслідки – це може призвести до нових ускладнень та аварій на дорогах. Шляховики Хмельниччини показали наслідки руйнування дорожньої інфраструктури та розповіли про відповідальність за такі дії.

З випадками умисного чи необережного завдання шкоди майну дорожнього господарства шляховики зустрічаються постійно. Як правило, це руйнування узбіч, тротуарів та пішохідних доріжок вантажним транспортом; крадіжка електричного обладнання, дорожніх знаків та бар’єрного огородження; пошкодження їх внаслідок дорожньо-транспортних пригод чи актів вандалізму.

Усі ці діяння завдають державі значних матеріальних збитків, розмір яких обчислюється сотнями тисяч гривень. До того ж порушення цілісності системи організації дорожнього руху – одна з причин збільшення ДТП, адже відсутність того або іншого елемента засобів регулювання дорожнього руху створює аварійно-небезпечну ситуацію на дорогах, що спричиняє реальну загрозу життю водіїв транспортних засобів і пішоходів,повідомляють у Службі автомобільних доріг у Хмельницькій області.

Також нагадують, що відповідальність за протиправні діяння, які завдали майнової шкоди державі в особі балансоутримувача доріг загального користування передбачена статтями 124 КУпАП та 185, 194 ККУ.

До всіх учасників дорожнього руху у САД звертаються з проханням дбайливо ставитися до елементів обстановки доріг, усіляко сприяти її збереженню, попереджаючи виникнення надзвичайних ситуацій, зберігаючи тим самим своє та чуже життя, і вживаючи заходів для упередження витрат держави та приватних осіб на усунення шкоди.

У разі виявлення крадіжок чи пошкоджень технічних засобів організації дорожнього руху на автомобільних дорогах області, що можуть загрожувати безперервному та безпечному руху транспорту, просимо невідкладно інформувати САД у Хмельницькій області та правоохоронні органи для оперативного реагування, – додали у шляховиків.

Та показали, як виглядає інфраструктура, пошкоджена як внаслідок ДТП, так і внаслідок людських дій.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook