Новини
Суспільство

Радянський танк з Кам’янця “переїхав” до столиці

Демонтований з постаменту у колишньому сквері Танкістів радянський танк відтепер “житиме” у Києві, на території одного з оборонних вузів. Кам’янчани не дуже задоволені тим, що танку не знайшли “історичного” прихистку в їхньому місті. А хмельничани продовжують мріяти про демонтаж танку, який влада вперто відмовляється зняти з “п’єдесталу”.

Епопея з танком у Кам’янці-Подільському добігла свого логічного кінця. Бойову машину зі скверу, який тепер має ім’я Героїв, не лише демонтували, а й знайшли їй нову “домівку”.

Як повідомили у місцевих соцмережах, “радянський танк-34-76 періоду Другої світової війни відреставрований та зайняв своє місце на території Національного університету оборони України ім. Черняховського у м. Київ”.

Кам’янчани, судячи з коментарів, цій новині якось не дуже раді:

Це ж потрібно було його транспортувати туди. А для чого? А місту не можна було його залишити, в музеї, наприклад? Це ж історія нашого міста.

Ну да, в Києві він потрібен для історії, а нам ні???!!!

Його тащили аж у Київ? Це що, з усіх міст туди їх перевезуть? Чи кам’янецький якийсь особливий?

А в Кам’янцi вiн кому заважав?Що музею не знайшлося?

Давайте ще фортецю кудись перетягнемо, нафіга вона тут.

Могли б і в нас якийсь музей історичний зробити в старому місті!(

Логічно було продати з аукціону. Той танк так треба, як бабі в 80 – фата.

Дехто з кам’янчан, щоправда, засумнівався, що інформація, поширена у спільноті Kamianets #PRO, достовірна, адже той щось зовсім не схожий на наш.

Нагадаємо, напередодні Дня незалежності України постамент, на якому було встановлено танк у Кам’янці-Подільському, оновили та зробили патріотичним.

Тим часом танк у Хмельницькому міцно тримається на своєму п’єдесталі. Хмельничани час від часу згадують про нього, і завжди майже однаковими словами:

Кам’янчани рулять! Хмельницький відстає. Бо міський голова “ідентифікував танк як український…” типова практика, казати на чорне “біле”. Треба однозначно знімати танк на Кам’янецькій! Робіть щось, Oleksandr Symchyshyn, – прокоментував новину про переміщення танку з Кам’янця до Києва хмельничанин Олексій Голеншин.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook