Новини
Інфраструктура

До 2036 року площа Хмельницького зросте на понад тисячу гектарів

Громадські слухання щодо корегування генерального плану відбулися у Хмельницькому. Містобудівна документація розроблена до 2036 року. За цей час площа міста зросте на 1320 гектарів. Майже утричі побільшає і зелених зон. За результатами стратегічно-екологічної оцінки, будівництво очисних споруд дозволить вирішити й проблему забруднення водних об’єктів.

Діючий генеральний план вже не відповідав сучасним реаліям, тому назріла необхідність його коригувати, вносити зміни. Що ми і зробили, – заявив під час громадських слухань директор фірми-розробника Сергій Владіміров.

Коригування генплану Хмельницького почали у 2016 році. Документ, зміни до якого розглядають, розрахований до 2036 року. Крім збільшення площі міста, є й інші зміни.

Збільшення зелених насаджень, зелених зон, тобто на сьогодні 315 гектарів, а буде 1200 гектарів. Також буде підпорядкована і впорядкована забудова в місті, – прокоментував в.о. начальника управління архітектури та містобудування Максим Дружинін.

Змінами передбачене будівництво додаткових доріг. Зокрема, транзитної – від вулиці Свободи в мікрорайон Дубове, що розвантажить Кам’янецьку.

Паралельно залізниці створення додаткової вулиці, також створення вулиці, яка буде йти паралельно Південному Бугу до виробничого парку, який запроєктовано на сході населеного пункту. Збільшиться багатоквартирна забудова з 335 до 1000 гектарів, – зазначив архітектор, керівник проєктної групи Олександр Шевчук.

Будівництво очисних споруд дозволить розв’язати проблему забруднення водних об’єктів міста. Таким є один з висновків стратегічно-екологічної оцінки генплану, яку провели науковці.

З 25 серпня до 4 жовтня управління архітектури отримало понад два десятки пропозицій від громадськості. 95% попередніх зауважень також врахували. Під час громадських слухань хмельничани висловили пропозиції щодо транспортних розв’язок, укриттів та озеленення.

Надалі генплан має пройти низку експертиз. Затвердять містобудівну документацію на сесії міської ради.

Відео: МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook