Новини
Суспільство

Хмельницькі волонтери освоюють виробництво “українських запальничок”

Освоївши виробництво окопних свічок, які зараз активно виготовляють у різних громадах області, волонтери у Хмельницькому не зупиняються, а шукають нові способи полегшити побут військових на передовій. Наразі планують зайнятися виготовленням “українських запальничок”, які можуть стати у пригоді захисникам.

Про нову технологію, яку планують впровадити після того, як навчилися масово виготовляти окопні свічки, розповіли на сторінці волонтерського об’єднання “Захист”. Йдеться про саморобні “запальнички”, які у виготовленні “прості до геніального”.

Поділився цією корисною річчю мешканець Городоччини Роман Ющишин, який вже давно займається бджільництвом, розповідають волонтери.

Щоб виготовити “українську запальничку”, достатньо просочити воском ватні диски. Горять вони близько 5 хвилин – цього достатньо, щоб багаття розгорілося. До того ж, такий “девайс” вологостійкий.

Готові “запальнички” пан Роман передав волонтерам разом з окопними свічками та пічкою для них.

Також волонтери просять в коментарях ділитися ідеями, що іще корисного для фронту можна виготовити з воску:

Можливо саме ваш винахід стане корисним для військових.

Нагадаємо, бляшанки для окопних свічок у Хмельницькому збирають на понад десятку локацій. Також до збору долучаються наймолодші хмельничани – вихованці дитсадків.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook