Новини
Дозвілля

“Козацьку” висадку дерев влаштували у Хмельницькому

Понад 150 саджанців дуба та горіха висадили днями хмельничани у мікрорайоні Озерна поблизу озера. Після корисної справи влаштували відпочинок – з кулішем та співом патріотичних пісень.

На патріотично-екологічну акцію разом з дорослими прийшли й найменші хмельничани. Зокрема, допомагав батькам садити дерева чотирирічний Павло, якому про користь дерев розповідали у садочку. А 8-річний Максим дерева саджає не вперше, тож з процедурою добре знайомий.

До висадки дерев у Хмельницькому долучилися також переселенці.

Після перемоги ми повернемося додому, а дерева, які ми посадимо у Хмельницькому, залишаться тут назавжди, – розповідає вимушений переселенець Павло.

До козацької висадки дерев приєдналися десятки хмельничан та гостей міста. Цю акцію присвятили Дню захисників та захисниць України.

Дуже класно, коли змалку діти садять дерева разом з батьками. Я пам’ятаю, колись я разом з бабусею посадив вишню, і дуже це у мене теплі спогади. Чому на Покрову? По-перше, календарний період підходить, що дерева можна садити. По-друге, це символічно – свято козацтва, продовження нового життя, – розповідає організатор акції Олег Ровінець.

Вперше подібну акцію організували минулого року. Тоді на цій ділянці поблизу перехрестя вулиць С. Бандери та Озерної висадили 100 лип. Деякі з них не прийнялися. Тому цього року висаджують ще понад 150 молодих дерев.

Ми будемо садити дуби звичайні та горіхи. Але горіхи не “грецькі”, які ми звикли бачити і їсти, а горіх чорний та горіх маньчжурський. Вони відрізняються своїм листям, будуть непогано виглядати саме в цій локації, – пояснює інженер лісових культур ДП “Хмельницьке лісове господарство” Микола Василишин.

Всі саджанці, які посадили під час акції, доволі високі. Тобто це вже не малі дерева, які може заглушити трава, а ті, які можуть прийнятися та самостійно зростати.

Після фізичної праці учасники заходу пригощалися козацьким кулішем. Організатори кажуть: висадку дерев сподіваються провести і наступного року.

Відео: МТРК Місто

Нагадаємо, у «Хмельницькгазі» закликали відмовитися від паперових рахунків та пообіцяли висаджуватиме дерева для збереження довкілля

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook