Новини
Інфраструктура

У Волочиську оновили частину системи оповіщення про повітряні тривоги

У двох мікрорайонах Волочиська вже оновили три системи автоматичного запуску. Мешканців міста попередили про зміни в принципі оповіщення та місці запуску сигналу повітряної тривоги. Модернізація системи оповіщення в місті триває.

Вчора мешканців Волочиська попереджали про роботи, пов’язані з встановленням автоматичних блоків живлення на системи оповіщення та можливі їхні спрацювання через це. До кінця дня у мікрорайонах “Поділля” та “Волочиськ-1” переобладнали три сирени автоматичного запуску. Також попередили про те, що принцип оповіщення дещо відрізняється від того, який був раніше:

  • При початку тривоги сирена вмикається на три хвилини. Сигнал переривчастий. Повторюється через кожних пів години при довгій тривалості повітряної тривоги.
  • При відбої тривоги сирена вмикається на хвилину постійним довгим сигналом.

Сигнал тривоги буде запускатись автоматично з кризового центру в Хмельницькому. За декілька днів планується обладнати такими сиренами повністю все місто,повідомили вчора у Волочиській міській раді.

Сьогодні ж проінформували, що роботи з оновлення систем оповіщення будуть проводитись в районах Цукрового заводу, міського ринку, Запуття та вулиці Симона Петлюри.

Нагадуємо, що у зв’язку з переобладнанням можливі випадки тестового вмикання сигналу тривоги у вищевказаних частинах міста. Будьте уважні, додатково слідкуйте за сигналами тривоги у ваших смартфонах, використовуйте FM радіоприймачі,наголосили у міській раді.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook