Новини
Інфраструктура

Економія електроенергії по-хмельницьки: менше тролейбусів і без графіка відключень (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Першими на вимоги часу та ситуації, що склалася в енергетичній сфері України, відреагували у комунальному підприємстві “Електротранс”, повідомивши про скорочення тролейбусів на маршрутах протягом дня. Щодо можливих графіків відключення електроенергії у Хмельницькому, то про це поки що не йдеться. Принаймні, на офіційному сайті обленерго сторінка з такою інформацією недоступна.

Нагадаємо, про необхідність жорсткої економії електроенергії по всій Україні офіційно повідомили вчора увечері, закликавши українців скоротити споживання до мінімуму. У деяких містах оперативно повідомили про зміни, які відчують на собі мешканці. У столиці почали відключати світло та повідомили про заміну деяких тролейбусів автобусами. На Сумщині повідомили про відключення водопостачання та зупинку транспорту, У Миколаєві – про скорочення кількості електротранспорту та відключення освітлення.

Також порадили дізнаватися про можливі графіки відключення на сайтах місцевих обленерго. Перелік можна знайти за посиланням. Щоправда, мешканці Хмельниччини навряд чи зможуть цією порадою скористатися, оскільки сторінка відключень на сайті “Хмельницькобленерго” майже від початку війни виглядає так:

За словами Хмельницького міського голови, графіку як такого станом на вчора не було. “Все залежатиме від ситуації, – повідомив мер у коментарях до свого допису з проханням економити електроенергію.

Щодо вуличного освітлення вночі, яке постійно просять вимкнути хмельничани, міський голова зазначив, що обмежувати енергопостачання потрібно вдень, а не вночі.

Наразі у Хмельницькому економія зачепить лише електротранспорт. Як повідомили у КП “Електротранс”, протягом дня тролейбусів на вулицях суттєво поменшає:

Після години «пік», тобто, після 10:30 зменшуємо кількість тролейбусів до 40 машин. З 16:30, у час «пік» маршрутами міста курсуватимуть 60 тролейбусів. З 20:00 – 20 тролейбусів.

Яких саме маршрутів торкнеться скорочення – не повідомляється. Про зміни обіцяють повідомляти оперативно.

ОНОВЛЕНО: В “Електротрансі” відкоригували кількість тролейбусів, що курсуватимуть сьогодні на маршрутах, зменшивши їх кількість.

Після години пік, тобто, після 10:30 зменшуємо кількість тролейбусів до 30 машин. З 16:30, у час «пік» маршрутами міста курсуватимуть 45 тролейбусів. З 20:00 – 15 тролейбусів, повідомили у комунальників.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook