Новини
Інфраструктура

Мешканців Хмельницького попередили про можливі аварійні відключення світла

Від ранку на Хмельниччині ліквідовують наслідки аварії, яка сталася на високовольтній лінії. Через це більш ніж половина обласного центру та частина Хмельницької області протягом кількох годин залишалися без світла. До цього часу електропостачання відновлене не скрізь. Увечері аварійні відключення можуть повторитися.

Про ситуацію у Хмельницькій громаді повідомив міський голова Олександр Симчишин. Аварію на високовольтній лінії, яка сталася вранці усунули. Роботи затягнулися через несприятливу погоду – на Хмельниччині від ранку дощить.

Станом на 17.00 у місті заживлено понад 85% споживачів. Решта все ще чекає, коли в їхніх домівках з’явиться світло. Проте гарантії, що всі отримають електропостачання сьогодні – немає. Як зазначив міський голова, “заживити всіх сьогодні дуже складно. Критична інфраструктура працює вся повністю!”

Попри складні умови, відновлювальні роботи тривають на основному об’єкті постачання. В зв’язку з цим хмельничанам та мешканцям Хмельницької громади варто бути готовими до того, що сьогодні увечері, як і вчора, можливі аварійні відключення та перепади напруги.

Аби не доводити до аварійних відключень або максимально скоротити їх, хмельничан вкотре просять обмежити споживання електроенергії у “пікові години” – з 18:00 до 22:00 сьогодні та з 7:00 до 10:00 завтра, 26 жовтня.

Про тимчасове призупинення електропостачання через перенавантаження лінії електропередач та для проведення регламентних робіт попередили також мешканців Шепетівки та громади. Там відімкнено від електрики: у місті Шепетівка – район Шанхай, Пліщинський масив, а також села Пліщин, Плесна, Жилинці.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook