Новини
Інфраструктура

Білизна, посуд, сувеніри: хмельницькі комунальники розповіли про “каналізаційні” знахідки

Не надто приємні фото вкотре поширили у соцмережах працівник хмельницького водоканалу. Зробили це, аби в черговий раз пояснити хмельничанам, що не варто викидати в каналізацію і чому її не можна використовувати як смітник.

Стара спідня білизна, бабусина вечеря, виделки та шкатулки, свинячі ратиці і навіть цілий одяг – як це все вдається запхати в унітази і проштовхнути далі у труби хмельничанам, напевно, так і залишиться загадкою. Хіба хтось наважиться записати “майстер-клас” на відео (бажано на тренувальних мережах все ж таки, а не на справжніх). Проте ці “подарунки” з каналізацій завдають чимало клопоту і тим, хто це викидає, і сусідам, і, зрештою, працівникам ЖЕКів та водоканалу.

“Найпопулярніші” предмети, які хронічно спускають у каналізацію хмельничани – ватні диски, підгузки, вологі серветки, засоби гігієни тощо – одні з найнебезпечніших.

Вони не лише не розчиняються у воді, а навпаки збільшуються в об’ємі і рано чи пізно призведуть до перекриття каналізації, наголошують у “Хмельницькводоканалі”.

Як виглядають “каналізаційні” знахідки, комунальники показали на фото. А їм на це доводиться дивитися щодня.

Ще одне фото, яке, напевно, відоме багатьом хмельничанам. Нагадаємо, ця плівка, спущена у каналізацію, забила її та призвела до того, що після зливи з-під каналізаційного люка почав бити “фонтан”.

Час від часу у каналізації знаходять гроші. Банкноти по 1-2 гривні. Чи то хмельничани так “платять” за незручності, завдані комунальникам, чи то використовують купюри замість туалетного паперу за відсутності такого – можна лише здогадуватися. Щоправда, такі купюри вже поступово виходять з обігу – їх замінюють монетами. Користуватися ними замість туалетного паперу не дуже зручно, тож, можливо, номінал грошей, які спускатимуть у каналізацію хмельничани, з часом зросте.

Як повідомили у “Хмельницькводоканал”, в середньому щороку в місті ліквідують близько п’яти тисяч засмічень каналізації. Тобто, якщо розділити на 365, то щонайменше 13 разів щодня доводиться чистити колектори в різних частинах обласного центру.

Завершили свій допис комунальники переліком речей, які категорично не можна спускати у каналізацію. А це:

  • жири
  • будівельне сміття
  • засоби контрацепції
  • залишки їжі
  • засоби гігієни
  • побутові предмети тощо.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook