Новини
Події

Поблизу Хмельницького відкрили музей-криївку (ФОТО)

У селі Велика Калинівка Олешинського старостату Хмельницької громади сьогодні, 26 жовтня, відкрили музей-криївку воїнів УПА. 

Ідея відкриття криївки належить старості округу Валентині Базилюк. За словами пані Валентини, поштовхом стала нагальна необхідність облаштування укриття для дітей села:

Це – і музей, і криївка, і укриття. Все зроблено для того, щоб діти, знаходячись в безпечному місці могли не лише перечекати тривожний час, а й вивчати історію та традиції України та рідного краю, – зауважила Валентина Базилюк.

Облаштування укриття тривало 4 місяці. Всі роботи були виконані волонтерами за кошти українців-меценатів. 

Це вже третє символічне місце облаштоване на території старостату завдяки небайдужим землякам. Тут не було використано жодної гривні з бюджету. Адже основна наша мета зараз – це допомога фронту і основні  зусилля маємо зосереджувати там, – підкреслила староста Олешинського округу.

В осередку національно-патріотичного виховання можна побачити експонати присвячені визвольній боротьбі, прапори, розписані українськими воїнами, зразки зброї, історичні книги. Також тут облаштували камін, лави, столи, є санітарна кімната.

На відкритті були присутні: заступник Хмельницького міського голови Михайло Кривак, голова Хмельницької районної ради Олександр Чорнієвич, дисидент Кузьма Матвіюк, представники духовенства, поліції, ДСНС, громадських організацій та волонтерських спільнот. 

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook