Новини
Офіційно

Додаткові кошти на освіту виділили у Хмельницькому

За результатами чергового засідання виконавчого комітету у Хмельницькому додатково виділили кошти військовим, освіті, соцзахисту. Також передбачили виплати матеріальної допомоги та компенсацію на навчання для учасників російсько-української війни або їх дітям.

Про результати засідання виконкому повідомив Хмельницький міський голова.

На сьогоднішньому засіданні виконкому, як і на попередніх, внесли зміни до Програм фінансування військових та силовиків. Цього разу – 1,7 мільйона гривень.

Загалом профінансували наші військові, силові та правоохоронні структури, а також тероборону з початку 2022 року на понад 55 млн грн. А разом із соціальними програмами – це вже близько 77 мільйонів гривень, – повідомив Олександр Симчишин.

Отримала кошти галузь освіти: понад 800 тисяч гривень піде на продовження робіт з укриттями, придбання генераторів та можливість відвезти дітей загиблих військових на відпочинок за кордон.

Також виділили кошти на генератори для структур управління соцзахисту населення.

По 50 тисяч гривень передбачили для родин полонених та зниклих безвісті.

Крім того, 19 учасників російсько-української війни або їх діти отримають компенсацію на навчання у вищих навчальних закладах (50% вартості навчання).

Матеріальну допомогу на 288 тисяч гривень отримають 95 хмельничан.

Також під час виконкому відрегулювали питання, пов’язані із передачею гуманітарної допомоги внутрішньо переміщеним особам, закладам соцсфери та іншим містам, – написав міський голова.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook