Новини
Офіційно

Хмельницький національний університет відзначає 60-річчя

З нагоди 60-ї річниці від дня створення Хмельницького національного університету відбулося урочисте зібрання, на яке завітали професорсько-викладацький склад та співробітники вишу, випускники, почесні гості, друзі навчального закладу та студенти.

За час існування Хмельницький національний університет пройшов шлях від загальнотехнічного факультету Українського поліграфічного інституту до Хмельницького національного університету, який має найвищий ІV рівень акредитації, готує спеціалістів з багатьох галузей і проводить навчальну, методичну, наукову та виховну роботу.

Голова Хмельницької обласної ради Віолета Лабазюк, яка є випускницею закладу, побажала колективу університету здолати всі виклики сьогодення, впевненості у нашій перемозі та нових вагомих здобутків, а молодому поколінню студентства – знайти гідне місце у житті, адже саме на молодь покладено велику громадянську відповідальність за розбудову демократичної європейської України.

У Хмельницькому національному університеті впроваджено ступеневу систему підготовки спеціалістів за освітньо-кваліфікаційними рівнями – бакалавр, спеціаліст, магістр. У рамках цієї системи функціонує п’ять навчально-наукових виробничих комплексів, до складу яких входять освітні заклади I-II рівня акредитації, загальноосвітні школи та підприємства. Університет є визнаним в Україні та за її межами науковим центром, у якому працюють більше 15-ти наукових шкіл, докторантура, аспірантура, вчені Ради із захисту докторських та кандидатських дисертацій.

Хмельницький національний університет не лише активно розширює горизонти вітчизняної освіти і науки, а й наполегливо здобуває світове визнання, плідно працює у різних напрямках міжнародного співробітництва, бере активну участь у різноманітних міжнародних проектах, конференціях, програмах обміну студентами, викладачами та науковцями.

З нагоди ювілею університету Віолета Лабазюк вручила Грамоти обласної ради та цінні подарунки працівникам навчального закладу.

У рамках проведення урочистого заходу на базі навчального закладу було організовано мистецьку виставку науково-технічних, художніх та декоративно-прикладних студентських робіт. До слова, значна кількість учнів університету є лауреатами та переможцями як обласних, так і Всеукраїнських конкурсів.

За інформацією пресслужби Хмельницької обласної ради

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook