Новини
Кримінал

У Хмельницькому шахрай намагався “розвести” керівника водоканалу на гроші

Вже звичну схему виманювання грошей, маскуючись під представників влади області, намагався провернути шахрай з керівником “Хмельницькводоканалу”. Проте невдало. Спроба виступити від імені начальника ОВА та вимагати гроші з підприємства нібито на допомогу фронту, провалилася. Наразі пошуками недошахрая займаються правоохоронці.

Про нечистих на руку людей, які намагаються нажитися на проблемах українців, спричинених війною, вже не раз повідомляли і правоохоронці, і влада різних рівнів області. Один з видів шахрайства, який поки що є досить “популярним” на Хмельниччині – листи з проханнями перерахувати кошти на забезпечення військових, складені від імені очільників влади – як обласної, так і місцевих.

Зазвичай з такими “проханнями” шахраї звертаються до представників бізнесу. Проте комунальні структури – також не стали виключенням.

Спробували провернути таку схему і з керівництвом “Хмельницькводоканалу”. Ось як про це розповіли на підприємстві.

Наша новозапочаткована рубрика “Шок контент” поповнилась ще однією подією. І мова на цей раз піде вже не про аптечку, адже її вартість мізерна в порівнянні з можливими збитками від протиправних дій професійних шахраїв.

Непересічна подія відбулась 28 жовтня. В приймальню зателефонував чоловік, що представився не ким-небудь, а головою Хмельницької військової адміністрації Сергієм Гамалієм та попросив з’єднати з директором підприємства Олександром Новосадом для “термінового” питання. В телефонній розмові послідовник Остапа Бендера просив негайно перерахувати кошти на картковий рахунок фізичної особи у вигляді благодійної грошової допомоги щодо придбання необхідного інвентарю та техніки для військових, які ніби-то потрібно терміново закупити в Польщі. “Благодійність” шахрай оцінив в кругленьку суму – 48 000 грн.

Варто відзначити, що фігурант нашої історії (сподіваємось, в подальшому і кримінального провадження) підготував таке собі “алібі” та написав відповідний лист з реквізитами Хмельницької ОВА, підписом С.Гамалія та печаткою та навіть створив поштову скриньку з схожими реквізитами. Задля досягнення цілі “Благодійник” (ймовірно майстер епістолярного жанру) всіляко спекулював на темі війни та закликав до перерахування коштів “для підтримки захисників, патріотів та героїв, що ціною свого життя та власною кров’ю здобувають мир і незалежність нашої країни”.

Як зазначають у водоканалі, акторську гру та всі етапи підготовки невдалого замаху оцінили та протягом 2 годин спрямували матеріали до ГУНП для надання правової оцінки діям недошахрая, який ймовірно пересвяткував міжнародний день Анімації, що відзначається саме 28 жовтня.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook