Новини
Суспільство

У Теофіполі діти облаштували блокпост і збирали гроші на САУ «Гвоздика»

Юні волонтери з Хмельниччини облаштувати блокпост і збирали гроші на ЗСУ. Всі зібрані кошти діти передали на закупівлю САУ «Гвоздика» для однієї з бригад спеціального призначення.

Маленькі Софійка, Олексій та Віка створили блок пост і несли на ньому варту, щоб допомогти військовим. Діти зупиняли автівки та повідомляли водіям, що збирають гроші на ЗСУ. Загалом маленькі волонтери зібрали майже 1000 грн, які вони передали Теофіпольському Гончаренко центру на закупівлю САУ «Гвоздика» для 1-ї окремої бригади спеціального призначення ім. Івана Богуна.

Юні патріоти розповіли, як вони перевіряли водіїв на блокпосту.

Ми побудували блокпост з камінців, цегли та палок. І люди до нас під’їжджали, ми казали «добрий день», потім мій друг Льоша просив сказати «Слава Україні!», а потім я просила сказати «паляниця», а після того моя сестра Віка казала, щоб передали гроші для ЗСУ, – розповіла 7-річна Софійка.

Ми хотіли допомогти нашим солдатам, щоб вони скоріше перемогли. Нехай повертаються живими! – додав Льоша.

Директорка волонтерського Гончаренко Центру в Теофіполі Лілія Архіпович розповіла, що діти самі вигадали спосіб зібрати кошти та вирішили передати на САУ «Гвоздика» для спецпризначенців, які зараз знаходяться на передовій.

Хочеться лише подякувати батькам цих діточок за правильне патріотичне виховання! Просто сльози на очі навертаються, коли приходять такі свідомі та небайдужі маленькі волонтери! Це вселяє віру в перемогу! – зазначила волонтерка.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook