Новини
Інфраструктура

Автономні атракціони та вибіркове освітлення: як у Хмельницькому економлять електрику

Ситуація з електропостачанням у Хмельницькому останнім часом дещо стабілізувалася. Принаймні, планове та аварійне відключення від електроенергії цілими житловими масивами не застосовується. Працює електротранспорт, увечері вмикають вуличне освітлення. На кілька годин і не скрізь. Навіть у центрі міста є “чорні плями”, де ліхтарі не горять.

Суботнього вечора пішохідна Проскурівська освітлена майже повністю. Виключення – майданчик біля кінотеатру. Тут немає магазинів, вітрини яких давали б додаткове світло, тож пересуватися цією частиною вулиці потрібно обережно.

Особливо якщо зважити на звичку хмельничан кидати електросамокати посеред дороги. Загалом, складається враження, що залишати двоколісний транспорт максимально незручно для перехожих – це щось типу “візитівки” в багатьох хмельничан, які ним користуються.

Маже суцільна темрява – у сквері Шевченка. Цим користуються закохані парочки, які окупували чимало лавок на території. Освітлюється сквер точково: тротуар від Проскурівської до Героїв Майдану – завдяки ліхтарям на Грушевського; над дитячим майданчиком – горить ліхтар; трохи світла дають вікна громадського туалету.

Ще одна яскрава пляма у сквері – потужний ліхтар над ділянкою з дитячими атракціонами – там де машинки, вагончики, батути.

Попри пізню пору та відсутність відвідувачів, на майданчику з атракціонами двоє чоловіків, ймовірно, готують їх до нічної паузи. Помітивши, що атракціони знімають, кличуть підійти ближче та відкривають один з них, щоб продемонструвати, що працюють вагончики завдяки генераторам. Пояснюють такий жест тим, що відколи у місті почалися проблеми з електропостачанням, до них постійно приходять з запитаннями та претензіями.

А ми не беремо електроенергію, у нас генератори, бачите? – показують чоловіки.

Попри те, що ситуація з електропостачанням у Хмельницькому відносно стабільна, режим економії електроенергії ніхто не скасовував. Навіть якщо влада про це не нагадує.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook