Новини
Бізнес

Головні критерії вибору проточних водонагрівачів

Проточні водонагрівачі — ефективний спосіб забезпечити безперебійне постачання гарячої води у себе вдома. Вони дозволяють нагрівати воду прямо під час використання, не накопичуючи її заздалегідь — це робить їх компактними та зручними в установці.

Вибираючи проточні водонагрівачі, варто знати про основні критерії їх вибору та ключові характеристики. Від них буде залежати ефективність приладу та його спроможність забезпечити належну кількість води.

На які технічні характеристики звертати увагу?

Тип водонагрівача

  • Якщо потрібно подавати воду одразу в декілька точок споживання, краще придбати напірну модель, що монтується безпосередньо в стояк водопроводу. Така модель буде направляти воду одразу в усі крани.
  • Якщо гаряча вода потрібна тільки в одному крані, можна обмежитися безнапірним проточним водонагрівачем.

Продуктивність

Цей параметр розраховується простим додаванням кількості води, що буде проходити через кожну точку споживання, увімкнену одночасно. Для мийок цей параметр становить близько 1,5-2 л/хв, а для душу — 3,5 л. Також рекомендовано додати зверху деякий запас, щоб забезпечити стабільну високу температуру води в кожній точці.

Потужність

Власникам квартир в будинках старої забудови краще обрати модель з низькою потужністю, інакше може не витримати проводка. Найпотужніші моделі проточних водонагрівачів можуть вимагати трифазної мережі – вони не зможуть працювати від однофазної мережі, що найчастіше зустрічається в квартирах.

Функції контролю

Найпростіші проточні водонагрівачі дозволяють лише встановити необхідну температуру нагрівання води. У більш прогресивних моделях передбачений контроль максимальної та мінімальної температури. Це дозволяє з комфортом користуватися точками споживання гарячої води.

Якщо нагрівач має подавати воду одразу у декілька точок, він може бути обладнаний електронним механізмом керування. Він дозволяє точно задавати параметри температури води.

Де купити проточний водонагрівач?

Щоб нагрівач води служив довго і не ламався, краще обрати модель від відомого виробника. Обов’язково потрібно пересвідчитися, що на техніку розповсюджується гарантія. Найкращий вибір місця для покупки — інтернет-магазин Zhuk.ua, що пропонує користувачам тільки перевірені моделі за вигідними цінами. Зручні фільтри дозволяють швидко підібрати необхідну модель за технічними характеристиками і додатковими функціями нагрівачів. ЖЖУК – це тільки найвища якість побутової та кліматичної техніки!

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook