Новини
Інфраструктура

Кілька будинків у Кам’янці залишились без опалення

Про аварії на тепломережах у місцевих комунальників повідомили напередодні увечері. Ремонтні роботи з ліквідації пошкоджень виконуватимуть сьогодні, 11 листопада. Попередньо, без опалення у Кам’янці-Подільському залишилися 7 будинків.

За інформацією КП “Міськтепловоденергія”, у місті сталося дві аварії.

Через порив внутрішньобудинкових мереж теплопостачання тимчасово перекрили подачу опалення до будинків на вул. Космонавтів, 7 та 9.

Через аварійне пошкодження на мережі тимчасово відключили опалення також в будинках на вул. Праці 2; 4; 6; 8 та Князя Володимира, 28.

Ремонтні роботи проводитимуться 11 листопада впродовж дня, повідомили у комунальників.

Опалювальний сезон у Кам’янці-Подільському запустили кілька днів тому. Відповідаючи на найпоширеніші запитання містян, у комунальників повідомили:

Якщо батареї у Вашій квартирі прогріваються нерівномірно, або ж не у всіх кімнатах, причиною цього є зайве повітря у мережах. Тому переконливо просимо, перш ніж телефонувати до аварійно-диспетчерської служби КП «МТВЕ», нагадайте сусідам з верхніх поверхів про необхідність відкрити крани на приладах опалення і випустити повітря із системи.

Розповіли також, як самостійно випустити повітря з батареї.

На радіаторах опалення в будинках з вертикальною розводкою власники квартир верхніх поверхів мають знайти водорозбірний кран, заглушку чи кран Маєвського (запірний клапан голчастого типу). Він монтується в торці радіатора вгорі. Щоб випустити повітря з системи, слід відкрити кран, повернувши рукоятку або за допомогою ключа чи викрутки.

  1. Поставити під запірний кран радіатора місткість для збору теплоносія.
  2. Плавно відкрутити рукоятку крана. При цьому почне виходити повітря, що супроводжуватиметься шипінням.
  3. Необхідно дочекатися витікання рівномірної цівки води – це ознака усунення пробки. Зазвичай на це потрібно 1-7 хвилин.
  4. Закрити кран. В процесі розповітрювання вода може почати виходити під тиском, бризкаючи в різні боки.
  5. Слід покласти ганчір’я на відведення повітря, щоб рідина вбиралася в неї і плавно стікала в місткість. Варто враховувати, що вода може бути досить гарячою, важливо уникати її потрапляння на шкіру.
  6. Важливо: Перед відкриттям крана Маєвського не потрібно перекривати весь стояк опалювальної магістралі або чекати охолодження теплоносія.
  7. Визначити, що повітряна пробка усунена, можна, оцінивши температуру батарей. Секції, які раніше були холодними, повинні потеплішати.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook