Новини
Інфраструктура

Охочих продати укриття для дітей на Хмельниччині не знайшлося

Тендер на придбання двох комплектів модульного спеціалізованого захисного укриття «Будинок Хоббіта» або еквіваленту, оголошений Війтовецькою селищною радою, що у Хмельницькому районі, не відбувся. За інформацією майданчика електронних закупівель, охочих взяти в ньому участь не знайшлося.

Тендерна закупівля на Prozorro була оголошена на початку листопада. Для двох навчальних закладів громади – Писарівського ліцею та Війтовецького ЗДО «Барвіночок» планували придбати модульні укриття, в яких діти могли би перебувати під час тривог. Оголошена вартість тендеру – 1 мільйон 102 тисячі гривень. Поставка товару мала бути завершена до 31 грудня 2022 року.

Назва захисних споруд – “Будинок Хоббіта” – невипадкова. Зовні модульні укриття нагадують казкові будиночки вигаданих героїв Толкіна. Концепцію захисного укриття розробили та запатентували львівські архітектори. Виготовляють його з бетону класу В35-В40 – це особливо важкий бетон, розрахований на екстремальні навантаження. Серед переваг називають швидкий монтаж, унікальну аркову конструкцію, енергоефективність та екологічність, можливість монтажу в складних рельєфах.

Одне таке модульне укриття може вмістити до 146 осіб. В мирний час може використовуватися як склад.

У технічному завданні, доданому до тендеру, зазначено, що для ліцею та дитсадка планували придбати модульні конструкції в такій кількості:

1. Склад комплекту  модульного спеціалізованого захисного  укриття  «Будинок Хоббіта» або еквівалент для Писарівського ліцею:

  • модуль захисного укриття – 4 шт.
  • тамбур захисного укриття – 1 шт.

2. Склад комплекту  модульного спеціалізованого захисного  укриття  «Будинок Хоббіта» або еквівалент для Війтовецького ЗДО «Барвіночок»:

  • модуль захисного укриття – 2 шт.
  • тамбур захисного укриття – 1 шт.

Проте поки що ідею облаштувати укриття для дітей у Війтовецькій громаді доведеться відкласти, адже охочих взяти участь у тендері, як зазначено на майданчику Prozorro, не виявилося.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook