Новини
Суспільство

Переселенці з Харкова “пускають коріння” на Хмельниччині

До початку повномасштабного вторгнення Олена Дениченко з сім’єю проживали у Харкові.  У березні з сім’єю прийняли нелегке рішення – виїжджати з рідного міста. За кілька місяців пошуків вони потрапили до Дунаєвецької громади. Тут вирішили знайти не просто тимчасовий прихисток, а придбати для великої родини будинок.

У нас дуже велика родина – від 12 до 14 осіб регулярно. До того ж з Харкова ми вивезли дуже багато тварин. У нас 9 котів та троє собак. Жити у квартирі нереально, тому вирішили купити будинок, – розповідає Олена.

Аби не сидіти без діла і грошей, жінка почала працювати – вона займається виготовленням сувенірного мила. Продає його на місцевому ринку. До війни, каже Олена, це було лише хобі, зараз же – єдиний прибуток.

За виручені від продажу мила кошти Олена купує, зокрема, корм для своїх тварин.

Планів на далеке майбутнє у цій родині вже не будують. Кажуть, головне, що не здригаються від звуків обстрілів. Проте за рідними місцями дуже сумують.

Життя воно таке, мінливе. 23 лютого в мене була робота, був бізнес, було все, а 24-го я залишилася без нічого, як і мої батьки. Тому наразі я не можу планувати нічого. Звичайно, хочеться повернутися додому, бо там є своє тепле місце, затишок, де ми з чоловіком жили окремо, – розповідає переселенка з Харкова Марія Нагорна.

Поки триває війна, чимало родин зависли у невизначеності. Та на всіх мають одну спільну мрію – про перемогу і мир. Вірять, чекати залишилося недовго.

Відео: Перший Подільський

Читайте також: Хмельничанам, які безоплатно надають житло переселенцям, збільшать компенсації

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook