Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому діє програма молодіжного кредитування на придбання житла

Наразі у Хмельницькому в черзі на одержання позики перебуває близько 200 осіб. Цьогоріч в бюджеті тергромади на надання довготермінового кредиту передбачено 650 тисяч гривень.

Сума може бути надана як одному претенденту, так і декільком, в залежності від розміру суми. На сьогодні це 650 тисяч гривень. Ми розуміємо, що її недоцільно ділити, тому нею може скористатися або одна сім’я, або одинока молода людина віком до 35 років, – розповідає спеціалістка управління молоді та спорту ХМР Леся Козачок.

Хто отримає кредит – визначають за рейтинговою системою. В першу чергу розглядають кандидатури тих, у кого максимальна кількість балів. Зважають також на те, чи є кандидати працівниками освіти, учасниками АТО, чи є в сім’ї діти тощо.

Цей рейтинг виставляється автоматизовано. Після того, як визначиться кандидатура комісією, готується проєкт  рішення виконкому, а потім проєкт рішення сесії міської ради. І лише після цього може укладатися угода, можуть людині надаватися ці кошти, – зазначає Леся Козачок.

Мешканців громади, які вже зареєструвались у Фонді сприяння молодіжному житловому будівництву, просять звернутися до управління молоді та спорту за детальнішою інформацією щодо отримання кредиту.

Відео: МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook